Eilen sanoin taas jotenkin ohimennen poikaystävälleni että en tykkää mahastani jne.. Hän ei sitä enää jaksa kuunnella, että ehkä jätän koko laihdutusprojektin vain omaan tietooni.. Ja erään ystäväni.. okei, ehkä muutaman ystävän.

Tänään juttelin ystäväni kanssa aiheesta laihdutus.. Hän se oikeastaan alkoi tästä aiheesta puhumaan, sanomalla, että on päättänyt alkaa myös hieman "kiinteyttämään" itseään.. Sanoin, että olin ajatellut aivan samaa, mutta tästä blogista en kylläkään sanonut mitään, vaikka pitikin. En välttämättä tahdo kenenkään tutun lukevan tätä, vaikka en vielä tiedäkään, mitä tämä blogi tulee loppujen lopuksi sisältämään.

Kuitenkin, päätimme, että heti vuodenvaihteesta selvittyämme aloitamme projektin. Tavoitteena on siis sopiva painonpudotus, ei mikään sairas anorektinen, pakkomielteinen laihdutus, vaan eräänlainen elämäntapamuutos. Kaverini on onnistunut tässä vuosi-pari paljon paremmin kuin minä.. Silloin tulokset olivat oikeasti ihailtavia.. Siihen minäkin pyrin tällä kertaa.

Kuitenkin mietityttää, sillä kaverini on jo nyt paljon minua laihempi.. Tai ei välttämättä paljoa, mutta on kuitenkin. En haluaisi, että hän laihtuu mitenkään mielettömästi, se ei olisi enää terveellistä..
Hän kyllä myönsi, että tuolloin edellisellä kerralla hän pyrki tavoitteeseensa siinä määrin, että jätti välillä syömättä, liikkui kuin hullu ja muutenkin.. Mutta silti hän oli tyytyväinen itseensä, hänellä ei ollu vääristynyttä kuvaa itsestään.. Eli uskon, että tälläkin kertaa hän osaa pitää itsensä kuitenkin kunnossa, eikä mene liiallisuuksiin laihdutuksensa kanssa..

Muttajuu.
Nyt minulla on ainakin joku, jolle voin mennä vinkumaan heti, kun iskee maailman pahin mässäilyhimo tai kun tuntuu, että en saa painoa millään putoamaan, tai kun ei kiinnosta lähteä lenkille jne.. Tykkään.
Vaikkakin monessa paikassa on sanottu, että ei pitäisi alkaa kaverin kanssa laihduttamaan, koska siitä voi pahimmillaan seurata vain tajutonta kilpailua, liiallista laihduttamista, josta ei ole hyötyä kummallekaan.
Uskon ja tiedän, että me osaamme kuitenkin pitää itsestämme ja toisistamme huolta, emmekä anna tilanteen lipsua liian pahaksi.

Nyt täytyy kai kuitenkin mennä tekemään vielä viimeisiä jouluaskareita ja siivoilemaan taloa.

.. to be continued